Φέρε τα Χριστούγεννα στην κρεβατοκάμαρά σου

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που συνηθίζουμε να στολίζουμε πολύ διακριτικά και πολύ λιγότερο από το σαλόνι μας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο η κρεβατοκάμαρα μας είναι το δωμάτιο στο οποίο ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε για λίγο από τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ηρεμήσουμε. Γι’ αυτό χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα πιο ανάλαφρο και εορταστικό κλίμα στον ιδιαίτερο χώρο μας.

χριστουγεννιάτικα-φωτάκια

Τοποθέτησε λαμπάκια

Τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δημιουργούν την ιδανική γιορτινή ατμόσφαιρα που επιδιώκεις να δημιουργήσεις στο χώρο σου. Μπορείς να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στο εμπόριο από χρώματα αλλά και από σχήματα. Τοποθέτησέ τα στο προσκέφαλο του κρεβατιού σου ή κρέμασέ τα στους τοίχους του δωματίου. Τα λαμπάκια προσδίδουν φως και ζεστασιά στο χώρο, κλίμα ιδανικό για την περίοδο των Χριστουγέννων. Το αποτέλεσμα; ατμοσφαιρική και άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα!

Τοποθέτησε κομψά διακοσμητικά

Υπάρχουν μικρά διακοσμητικά δεντράκια που μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε δωμάτιο είτε ο χώρος σου είναι μεγάλος είτε μικρός. Επίσης υπάρχουν στεφανάκια και κρεμαστά διακοσμητικά που αποτελούν αγαπημένες επιλογές για την εποχή και μπορούν να τοποθετηθούν στην κρεβατοκάμαρά σου. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις όμορφες γιρλάντες πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού σου. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις τις γιρλάντες στο παράθυρο ή στην μπαλκονόπορτα.

χριστουγεννιατικα-στολίδια

Δώσε έμφαση με υφάσματα

Τα υφάσματα θα κάνουν τον χώρο σας πιο γιορτινό και ζεστό και θα ολοκληρώσουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα. Στρώσε μία ζεστή, χρωματιστή κουβέρτα με χριστουγεννιάτικα σχέδια η ντύσε τα μικρά διακοσμητικά μαξιλαράκια με μαξιλαροθήκες που έχουν χριστουγεννιάτικα σχέδια. Χαλιά από γούνα και κουρτίνες με Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις θα σε βοηθήσουν επίσης να επιτύχεις το κλίμα που επιθυμείς.

Διάλεξε όμορφα κεριά

Τα κεριά δημιουργούν πάντα μία ζεστή ατμόσφαιρα σε όποιον χώρο και αν τοποθετηθούν. Παράλληλα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Υπάρχουν άπειρα σχέδια και χρώματα για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Μπορείς επίσης να διαλέξεις και τα κατάλληλα κηροπήγια για να ολοκληρώσεις τη διακόσμησή που έχεις στο μυαλό σου.

χριστουγεννιατικα-στολίδια01

Βάλε στο κομοδίνο σου μικρά δεντράκια

Το κομοδίνο είναι το βοηθητικό έπιπλο που χρησιμοποιείς καθημερινά. Εάν το διακοσμήσεις, θα αλλάξει και η ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαράς σου! Δε χρειάζονται πολλά για να δείχνει το κομοδίνο σου γιορτινό και χαρούμενο, παρά μόνο ένα ή περισσότερα μικρά διακοσμητικά δεντράκια. Το στυλ δέντρου που θα επιλέξεις εξαρτάται πάντα από το γούστο σου. Μπορείς λοιπόν να διακοσμήσεις το κομοδίνο με ένα μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Αν το κομοδίνο σου είναι μικρό η απλά προτιμάς κάτι πιο μίνιμαλ τότε διακοσμητικά δεντράκια, όπως τα αγαπημένα δεντράκια που θυμίζουν βούρτσα, είναι η τέλεια λύση!

Χρησιμοποίησε λοιπόν τη φαντασία σου και δημιούργησε το χώρο που ονειρεύεσαι για τις γιορτινές μέρες. Η ζεστή ατμόσφαιρα, θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να χαλαρώσεις. Δημιούργησε λοιπόν τον δικό σου ιδανικό και ονειρεμένο χώρο για να περάσεις τις γιορτινές μέρες χαλαρώνοντας.

Ρούλα Κουτρομάνου, δημοσιογράφος