Νιώθετε πλέον έτοιμοι, να ξεκινήσετε ένα ταξίδι συμβίωσης με τον σύντροφό σας? Συγχαρητήρια και καλή τύχη! Σίγουρα πρόκειται για μία μεγάλη κίνηση στη σχέση σας. Είτε γίνεται μέσα από τη διαδικασία του γάμου, είτε όχι, η συμβίωση με κάποιον στον ίδιο χώρο, ανοίγει νέους ορίζοντες, αλλά εμφανίζει και νέες δυσκολίες.

Πηγή: https://bestlifeonline.com/living-together-before-marriage/

Για ποιο λόγο είναι δύσκολη η συμβίωση;

‘Οσο καλά και αν γνωρίζεστε με τον σύντροφό σας, στη διαδικασία της συγκατοίκησης  θα ανακαλύψετε νέα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες που δεν είχατε παρατηρήσει πριν.

Ξεκινώντας τη συγκατοίκησή σας από τον πιο προσωπικό σας χώρο, την κρεβατοκάμαρα, θα συναντήσετε αμέσως τις πρώτες δυσκολίες. Πρόκειται για το σημείο που η ιδιωτικότητα του καθενός μοιράζεται στη μέση και αυτή είναι συχνά μία περίπλοκη διαδικασία. 

Πηγή: https://www.bloglet.com/gallery/moving-in-together-without-destroying-your-relationship-picutre

Θα βρείτε διαφωνίες στο θέμα της διακόσμησης, στο ζήτημα της ιδιωτικότητας και σε πολλά, πολλά άλλα. 

Η συμβίωση θα είναι ίσως από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που θα περάσει η σχέση σας. 

Θυμηθείτε όμως πως με αμοιβαίες υποχωρήσεις, 

μπορείτε να δημιουργήσετε την κρεβατοκάμαρά σας, από κοινού, και να ικανοποιήσετε τις προτιμήσεις και των δύο. 

Εφόσον στη σχέση σας υπάρχει  αλληλοσεβασμός και  διάλογος, θα καταφέρετε να συναντηθείτε στη μέση. 

Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα κομοδίνο γεμάτο με το τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις μας. Κι ενώ η κρεβατοκάμαρά σας έχει δύο κομοδίνα, κάθε βράδυ το ζευγάρι συναντιέται στη μέση.  

Ακόμη κι αν μένετε στον ίδιο χώρο και μοιράζεστε τα πάντα, πάλι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ιδιωτικότητα του συντρόφου σας. Κάθε άνθρωπος θέτει τα δικά του όρια και σίγουρα αυτά πρέπει να είναι σεβαστά μέσα σε μια σχέση. 

Και εν τέλει,  μην αγχώνεστε για τα μικρά ασήμαντα διακοσμητικά στοιχεία! Ακόμη κι αν κάτι δεν ταιριάζει με το γούστο σας, σε λίγο καιρό,  θα καταλήξετε να το αγαπάτε, με τον ίδιο τρόπο που αγαπάτε και τον σύντροφό σας. 

Πηγή: https://hernorm.com/couples-sleeping-position-meaning/

Εξάλλου μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό. Σε μια σχέση συμβίωσης δεν υπάρχει πια η μεριά μου και η μεριά σου, παρά μόνο το κρεβάτι μας!

 

Στο μέλλον σίγουρα θα έρθουν ξανά στιγμές όπου θα διαφωνήσετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Αλλά, αν έχετε καταφέρει να επικοινωνήσετε εποικοδομητικά στη διαδικασία της εκκίνησης της συμβίωσής σας, σίγουρα θα τα καταφέρετε ξανά και στο μέλλον!

Η JOIN γιορτάζει μαζί σας τον γάμο σας και δίνει μοναδική ευκαιρία στην νέα σας ζωή μαζί!

 

LOVE always FINDS a WAY

Σύνταξη: Διονύσης Κουντουράς