Κάθε δεκαετία άφησε το δικό της στίγμα στο πέρασμα του χρόνου με εντελώς ξεχωριστό ύφος. To στυλ της μόδας, του interior design, των ρούχων και της κόμμωσης προχωράν πάντα παρέα και αποτυπώνονται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, από την επιλογή των επίπλων μέχρι το στολισμό του γάμου.

Για τους πιο νοσταλγικούς λοιπόν.. ας δούμε πώς έμοιαζε μια νυφική κρεβατοκάμαρα στα 60’s, 70’s και 80’s

Δεκαετία 1960 – “συντηρητισμός και υπέρβαση”

πηγή φωτογραφίας: Nja Pavlic-unsplash

Η διακόσμηση στα 60’s ισορροπούσε ανάμεσα στις συντηρητικές καταβολές των προηγούμενων χρόνων και την υπερβολή – υπέρβαση των ’70.

Τα 60’s έχουν μείνει στο μυαλό μας με ασπρόμαυρους – σέπια τόνους. Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ήταν πάντα μία μίξη λευκής λιτότητας και με σκουρόχρωμες αντιθέσεις, και η γαμήλια διακόσμηση ακολουθούσε το ίδιο στυλ. Ίσως υπάρχουν στο μυαλό μας αναμνήσεις ή εικόνες από το στυλ του 60’…

Το σκούρο ξύλο των επίπλων με νεοκλασσικές γραμμές, η δαντέλα που κάλυπτε τόσο το νυφικό, όσο και τα έπιπλα, αλλά και οι υπερβολές των γεωμετρικών μορφών, όπως η χρήση του οβάλ και των βαρέων καμπυλών των σκούρων ξύλινων επίπλων. Κι όλα αυτά τοποθετημένα μέσα στην απλότητα του λευκού τοίχου, ή στην απαλή σκιά του πράσινου – σάπιου μήλου, που όλοι σίγουρα θυμόμαστε…

Τα 60’s ακροβατούσαν:

“Ανάμεσα στον συντηρητισμό και στην επανάσταση των 70’s που σιγοβράζει…”

Δεκαετία 1970 “Πολυχρωμία και επανάσταση!”


πηγή: vintagebrides.tumblr.com

Δεκαετία 1980! Τολμη και Χρώμα


πηγή: realtor.com

Τα 80΄s ξανακανουν τον κύκλο τους και σήμερα, καθώς οι νοσταλγοί αυτής της δεκαετίας είναι πολλοι.. Τα ξέφρενα 80’s πάτησαν πάνω στην επανάσταση της δεκαετίας του 70’, και απογείωσαν το στυλ σε επίπεδα που δεν είχαμε ξαναδεί! Οι έντονες ταπετσαρίες, γίνονται ακόμη πιο δραστήριες, το λευκό έχει ξεχαστεί τελείως, και το χρώμα δεν έχει πλέον όρια!

Ο μαξιμαλισμός αυτός μπορεί να φαίνεται σήμερα θορυβώδης, αλλά τη δεκαετία του 1980, καμία πολυτέλεια δεν ήταν υπερβολική!


πηγή: https://www.flickr.com/

Η γαμήλια κρεβατοκάμαρα ακολουθεί στο στυλ της νύφης, και οι νύφες των 80’s άφησαν εποχή! Το στυλ του “bigger is better” διατηρήθηκε για μια ολόκληρη δεκαετία, και είτε το μισούμε, είτε το λατρεύουμε, σίγουρα μπορούμε να συμφωνήσουμε, πως τα 80’s άνοιξαν το δρόμο στο στυλ, φωνάζοντας: “όλα είναι δυνατά!”

Το στυλ διακόσμησης αλλάζει παράλληλα με τη μόδα και η βιομηχανία του γάμου είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους πυλώνες στο χώρο. Αν ο γάμος σας πλησιάζει, να θυμάστε πως ενώ η μόδα καθορίζει το στύλ, η κρεβατοκάμαρά σας και η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας, καθορίζονται από εσάς!

Διαλέξτε το δικό σας αγαπημένο στυλ, που να αντιπροσωπεύει εσάς και τον σύντροφό σας. Οι επιβολές της μόδας θα περάσουν και θα αλλάξουν ξανά, αλλά το δικό σας προσωπικό γούστο έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Κι όταν ο γάμος τελειώσει και τα γαμήλια στολίδια απομακρυνθούν η κρεβατοκάμαρα που διαλέξατε και θα μείνει στο χρόνο, σύμβολο του γάμου σας, αλλά και του εαυτού σας.

Σύνταξη, επιμέλεια: Νέλλη Κουρκούλη, Μαρία Παπακυριάκου