Artboard-15-1024x568

Σίγουρα έχετε ακούσει για τοποθέτηση επίπλων σύμφωνα με διάφορες φιλοσοφίες οι οποίες επανέρχονται στη μόδα ανά καιρούς. Ποιος άραγε δεν έχει ακούσει για το κινέζικο Feng Shui…?

Η JOIN πάντα προτείνει να θέτετε τους δικούς σας κανόνες για το σπίτι σας, ώστε αυτό να αντιπροσωπεύει τη δική σας φιλοσοφία και το δικό σας σας γούστο.

Θα θέλαμε λοιπόν αντί για οδηγίες να σας προσφέρουμε πληροφορίες και συμβουλές ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να δημιουργήσετε τον άνετο χώρο που σας αξίζει!

Αρχίζοντας πάντα από την κρεβατοκάμαρα, θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας με αντίστοιχο προσανατολισμό που να βολεύει εσάς και να βελτιώνει τον ύπνο σας.

Πριν κάνουμε την κίνηση να κουνήσουμε τα έπιπλά μας, πρέπει να απαντήσουμε σε βασικές ερωτήσεις!

  1. Mας αρέσει να κοιμόμαστε μέχρι αργά ή να ξυπνάμε με το πρώτο φως?
  2. Μας αρέσει να απολαμβάνουμε τις νύχτες μας και το πρωϊνό φως δε μας αφήνει να κοιμηθούμε?
  3. Ζεσταινόμαστε ιδιαίτερα το καλοκαίρι ή κρυώνουμε πολύ το χειμώνα?
  4. Ξυπνάμε εύκολα, ή ο ύπνος μας είναι βαθύς?
  5. Δυσκολευόμαστε να ακούσουμε το ξυπνητήρι?

Αφού αναρωτηθούμε και γνωρίζουμε τις ανάγκες του ύπνου μας, ήρθε η ώρα να τοποθετήσουμε το κρεβάτι μας με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του ύπνου μας!

Ανατολικός Προσανατολισμός

Θα έχετε άπλετο πρωινό φως από νωρίς, χειμώνα και καλοκαίρι! Ιδανικό αν σας αρέσει να ξυπνάτε με το φως του ήλιου. Αν σας αρέσει να κοιμάστε μέχρι αργά, καλύτερα τοποθετήστε το κρεβάτι μακριά από το παράθυρο, και επενδύστε σε παραθυρόφυλλα και κουρτίνες.

Προσανατολισμός Κρεβατιού

Βόρειος Προσανατολισμός

Το δωμάτιο σας θα παραμένει δροσερό τις καλοκαιρινές ημέρες, αλλά ιδιαιτέρως κρύο το χειμώνα, οπότε καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα ζεστό πάπλωμα. Επίσης ο ήλιος δε θα σας ταλαιπωρεί το πρωί αν θέλετε να κοιμηθείτε μέχρι αργά.

Προσανατολισμός Κρεβατιού και Φυσικό Φως

Νότιος Προσανατολισμός

Η κρεβατοκάμαρά σας θα είναι ζεστή το χειμώνα, αλλά ακόμη πιο ζεστή το καλοκαίρι, οπότε αν από φυσικού σας δυσκολεύεστε στα ζεστά κλίματα, αυτός ο προσανατολισμός μπορεί να μην είναι για εσάς. Η κρεβατοκάμαρά σας θα είναι λουσμένη στο φως κατά τη διάρκεια όλης της μέρας. Αν το φυσικό φως είναι αυτό που ζητάτε στην κρεβατοκάμαρά σας, ο νότιος προσανατολισμός είναι ιδανικός για εσάς!

Προσανατολισμός Κρεβατιού

Δυτικός Προσανατολισμός

Όπως και να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας, η κρεβατοκάμαρα με δυτικό προσανατολισμό θα έχει πάντα μαλακό και λιγοστό φως. Αν σας αρέσει ένας δροσερός και σκοτεινός χώρος που θα βοηθάει στην ποιότητα του ύπνου σας, η δυτική κρεβατοκάμαρα είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Μην ξεχνάτε επίσης πως από το παράθυρό σας θα έχετε ένα χρυσό φως από το ηλιοβασίλεμα!

Κρεβατι και προσανατολισμός

Συντάκτρια: Μαρία Παπακυριάκου