Απλές DIY κατασκευές για όλους

ΑΠΛΕΣ DIY ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αν έχετε φαντασία και ψάχνετε να βρείτε ένα νέο χόμπι τότε μία καλή ιδέα θα ήταν να ξεκινήσετε να κατασκευάζετε αντικείμενα. Τα λεγόμενα Do It Yourself αντικείμενα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό. Στο άρθρο αυτό θα βρείτε μερικές απλές ιδέες για να κατασκευάσετε κομψά και λειτουργικά αντικείμενα για το σπίτι ή το γραφείο σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο αλλά και χρήματα.

Πολύχρωμα κουτιά αποθήκευσης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άδειο κουτί που δεν έχει χρησιμότητα πλέον. Κολλήστε πάνω του αυτοκόλλητα και αποθηκεύστε αντικείμενα όπως κοσμήματα, μικροαντικείμενα. Τα άχρηστα κουτιά δεν θα σας πιάνουν πλέον πολύτιμο χώρο και δεν θα χρειαστεί να τα πετάξετε. Θα κάνετε και καλό στο περιβάλλον.

κουτιά αποθήκευσης

Κρεμαστό ράφι DIY

Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα ιδιαίτερο ράφι για να διατηρείτε το σπίτι σας σε τάξη. Αυτό το μικρό κρεμαστό ράφι DIY έχει πολλές χρήσεις γύρω από το σπίτι: σε ένα μπάνιο, υπνοδωμάτιο, κουζίνα ή διάδρομο πάνω από ένα μικρό τραπέζι κονσόλας. Για να το κάνετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι ξύλου, καλώδιο macrame και ένα τρυπάνι. Τροποποιήστε το σε οποιαδήποτε μεγέθη και προδιαγραφές θέλετε.

DIY

Εμπνευσμένα κηροπήγια

Αν έχετε διάφανα βάζα που απλά πιάνουν χώρο στα ντουλάπια σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό έργο τέχνης. Πάρτε άμμο και κοχύλια από την παραλία και γεμίστε τα. Βάλτε πάνω ένα ρεσώ. Το αποτέλεσμα θα είναι πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Στολίστε τα στην τραπεζαρία σας ή στο τραπεζάκι του σαλονιού σας. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα για το σπίτι.

Ζωηρόχρωμα ποτήρια κοκτέιλ

Δημιουργήστε εντυπωσιακά ποτήρια για κοκτέιλ με λίγο βινύλιο. Πρόκειται για μια απλή και οικονομική κατασκευή. Προμηθευτείτε φθηνά ποτήρια από και λίγο βινύλιο που κολλάει. Κόψτε το σε ασύμμετρα μικρά σχήματα και κολλήστε το στα ποτήρια. Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά εύκολο, αλλά θα δημιουργήσει ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα για την συλλογή σας, που θα θαυμάζουν οι επισκέπτες σας.

Ένθετος οργανωτής γραφείου

Αυτό είναι το τέλειο λειτουργικό έργο για να πάρετε το γραφείο σας, το δωμάτιο χειροτεχνίας ή άλλα μικρά αντικείμενα με τη σειρά: Ξεκινήστε με ένα ξύλινο κουτί αποθήκευσης και μετασχηματίστε το για να διατηρήσετε τα πάντα σε τάξη με οπτικά ελκυστικό τρόπο.

Διαχωριστές συρταριών

Αν τα συρτάρια του γραφείου σας είναι ακατάστατα και χρειάζονται οργάνωση τότε βάλτε χάρτινα διαχωριστικά. Πάρτε μερικά χοντρά χαρτόνια κόψτε τα στο μέγεθος που επιθυμείτε και τοποθετήστε τα κάθετα στα συρτάρια σας. Είναι πολύ απλό ακόμα και αν ξεκινήσατε τώρα να κατασκευάζετε αντικείμενα.

DIY- διακόσμηση

Κατασκευή από αγαπημένες φωτογραφίες

Αν έχετε φωτογραφίες που αγαπάτε και δεν ξέρετε πως να τις αναδείξετε ενώ θέλετε και μία όμορφη διακόσμηση για τον τοίχο τότε φτιάξτε μία όμορφη κατασκευή. Αν έχετε ένα ορθογώνιο κομμάτι ξύλου ή έναν πίνακα ανακοινώσεων, τότε μπορείτε να κολλήσετε πάνω του φωτογραφίες. Κρεμάστε το σε έναν τοίχο της κρεβατοκάμαράς σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Έξυπνα μικρά γλαστράκια

Μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά γλαστράκια για το μπαλκόνι σας από κουτιά κονσέρβας. Είναι μία πολύ απλή κατασκευή. Απλά κρατήστε τα άδεια κουτιά από χρησιμοποιημένες κονσέρβες και φυτέψτε μέσα σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα στολίσετε το μπαλκόνι σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας και εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερό σας χρόνο δημιουργικά. Με τις δικές σας δημιουργίες θα εξοικονομήστε χρήματα και θα αλλάξετε διάθεση.

Ρούλα Κουτρομάνου, δημοσιογράφος