Ρομαντική διακόσμηση σαλονιού

Αν έχεις πολύ καιρό να αλλάξεις διακόσμηση και ψάχνεις να βρεις νέες ιδέες για να ανανεώσεις το χώρο σου, μία καλή επιλογή είναι να κάνεις στροφή στο ρομαντισμό. Ένα ρομαντικό σαλόνι θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Δημιούργησε ένα χώρο που θα λατρεύεις να κάθεσαι. Δείξε στους καλεσμένους σου τον ρομαντισμό που κρύβεις μέσα σου. Μετέτρεψε το σαλόνι σου από κοινότυπο σε ρομαντικό με τους παρακάτω απλούς τρόπους.

Αληθινά λουλούδια

Όλοι έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας τον ρομαντισμό με τα λουλούδια. Καταφέρνουν να δημιουργούν μία όμορφη και διαφορετική ατμόσφαιρα στο σαλόνι. Το διακριτικό άρωμά τους βοηθάει το σώμα μας να χαλαρώσει. Υπάρχουν πολλές επιλογές από λουλούδια για να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει και σου ταιριάζει περισσότερο. Διάλεξε τα κατάλληλα βάζα και μην βάλεις στο χώρο σου πλαστικά λουλούδια καθώς η αισθητική τους είναι πολύ κατώτερη των αληθινών.

αληθινά λουλούδια

Απαλά χρώματα

Μπορεί όταν σκεφτόμαστε για ρομαντισμό το πρώτο χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό, να είναι το ροζ, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα χρώματα που μπορούν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Καλές ιδέες αποτελούν και το γαλάζιο, το βιολετί, το γαλάζιο παστέλ και το τιρκουάζ. Με αυτά τα χρώματα μπορείς να βάψεις τους τοίχους. Φρόντισε τα υφάσματα που θα επιλέξεις -όπως ριχτάρια και μαξιλάρια- να έχουν επίσης αυτά τα χρώματα και να συνδυάζονται κατάλληλα.

Φωτάκια εσωτερικού χώρου

Τα λαμπάκια δημιουργούν πάντα μία ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο. Αν και τα έχουμε συνδέσει με τα Χριστούγεννα, ωστόσο είναι μία πολύ έξυπνη επιλογή για αυτό το στυλ διακόσμησης. Ο χαμηλός φωτισμός συμβάλλει στην ρομαντική διακόσμηση που θέλεις να πετύχεις. Μπορείς να βάλεις και μια σειρά από μονόχρωμα φωτάκια για το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού που σχεδιάζεις. Στον τοίχο στον οποίο θα τοποθετήσεις τα λαμπάκια, φρόντισε να μην υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία για να μην “βαρύνει” το ντεκόρ και δεν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

ρομαντικό σαλόνι

Κατάλληλες κουρτίνες

Οι κουρτίνες αποτελούν βασικό μέρος κάθε τύπου διακόσμησης. Τραβάνε πάντα την προσοχή κάθε επισκέπτη. Οι κουρτίνες σε απαλά χρώματα είναι η καταλληλότερη επιλογή για το ρομαντικό σαλόνι που θέλεις. Μπορείς να βάλεις μονόχρωμες κουρτίνες, με απαλά χρώματα ή φλοράλ. Θα δώσουν μία αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο σου και θα ολοκληρώσουν το στυλ που θέλεις.

Shabby chic στυλ

Το Shabby Chic είναι ένα στυλ διακόσμησης που βασίζεται στα παλιά φθαρμένα ξύλινα, μεταλλικά ή υφασμάτινα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Το συγκεκριμένο στυλ κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια καθώς πληθαίνουν αυτοί που επιλέγουν να το ακολουθήσουν. Είναι μία τεχνική που θα μετατρέψει εύκολα το χώρο σου στην ρομαντική γωνιά που επιζητάς. Βασίζεται στην τεχνική DIY (Φτιάξ’ το μόνος σου). Ωστόσο, μπορείς να βρεις και στην αγορά έτοιμα πεπαλαιωμένα αντικείμενα για να ολοκληρώσεις την διακόσμησή σου. Δημιουργεί στο χώρο μία αίσθηση νοσταλγική και ανάλαφρη.

Αν εκτελέσεις σωστά τις παραπάνω συμβουλές, θα πετύχεις την αλλαγή που θέλεις στο σαλόνι σου. Ανανεώνοντας την διακόσμησή σου, αλλάζει η ψυχολογία σου.

Ρούλα Κουτρομάνου, δημοσιογράφος