Ανοιξιάτικη διακόσμηση στο σπίτι

Η άνοιξη καταφθάνει σιγά σιγά. Ο ήλιος και ο φωτεινός ουρανός διαδέχονται τα κρύα και τις βροχές. Μαζί με τον καιρό θα θέλαμε να αλλάξει και η διάθεσή μας. Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να αλλάξουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Να βάλουμε στο χώρο μας λίγο χρώμα και φωτεινότητα. Γι΄ αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε ανοιξιάτικη διακόσμηση. Το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε και να δώσετε μία ανοιξιάτικη αύρα στο σπίτι σας.

Αυτοσχέδια βάζα

Ένας πολύ έξυπνος και οικονομικός τρόπος για ανοιξιάτικη διακόσμηση στο σπίτι είναι τα “αυτοσχέδια βάζα”. Πάρτε τα χρησιμοποιημένα, γυάλινα βαζάκια που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, αφαιρέστε το καπάκι τους και τοποθετήστε τα στο τραπέζι. Βάλτε μέσα λίγα ανθισμένα λουλούδια και έτσι εύκολα θα έχετε στολίσει το τραπέζι σας. Μια καλή ιδέα είναι να βάψετε τα βαζάκια σας με μπογιά στις αποχρώσεις που εσείς θέλετε και ταιριάζουν στο χώρο σας.

αυτοσχέδια βάζα

Στρώστε στο πάτωμα ένα “φωτεινό” χαλί

Όπως το πράσινο γρασίδι και τα ανοιξιάτικα λουλούδια έξω, η στροφή στις εποχές απαιτεί κάτι φωτεινό κάτω από τα πόδια. Αυτό θα δείξει τον χώρο πιο χαρούμενο, πιο φωτεινό και θα δώσει μία διαφορετική αίσθηση.

Αλλάξτε κάτι από την κρεβατοκάμαρα

Δεν χρειάζεται να πάρετε τους κυλίνδρους βαφής ή να αγοράσετε μία ταπετσαρία για να ανανεώσετε ένα υπνοδωμάτιο. Αναβαθμίστε το κεντρικότερο κομμάτι του δωματίου σας – το κεφαλάρι – σε κάτι φωτεινό και χαρούμενο. Καλύψτε το με ένα ύφασμα σε γαλάζιες αποχρώσεις.

Δημιουργήστε ένα διακοσμητικό, από ένα παλιό ποτιστήρι

Ξεκινήστε τις προσπάθειες της ανοιξιάτικης διακόσμησης σας με ένα παλιό αντικείμενο που δεν χρησιμοποιείτε πια. Δώστε ζωή σε ένα σκουριασμένο παλιό ποτιστήρι που μπορεί να έχετε στον κήπο σας ή το μπαλκόνι σας γεμίζοντας το με λουλούδια. Μπορείτε να το βάψετε ή να το στολίσετε με μία κορδέλα.

Φέρτε τα ζωηρόχρωμα φυτά σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους

Φυτέψτε φυτά σε πολύχρωμες γλάστρες. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε γλάστρες και κουβάδες για να δημιουργήσετε μια πραγματικά μοναδική σύνθεση. Μια εύκολη και όμορφη ιδέα διακόσμησης του τραπεζιού σου είναι να επιλέξεις μερικές ωραίες κούπες και να φυτέψεις μέσα μερικά φυτά. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μικρούς κάκτους σε vintage κούπες που μπορεί να έχετε από την γιαγιά σας ή ακόμα και σε μοντέρνα φλιτζάνια.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε πράγματα μόνοι σας τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με:

Πινακίδα DIY καλυμμένη με λουλούδια

Μετά τις πολλές κρύες μέρες του χειμώνα, γιορτάστε την επιστροφή του ζεστού καιρού και των ανθισμένων λουλουδιών με μια μεγάλη πινακίδα DIY καλυμμένη με λουλούδια που θα ήταν τέλεια για να κρεμάσετε πάνω από το τζάκι σας για να φέρετε με τα άνθη της την άνοιξη στο σπίτι σας.

διακόσμηση ανοιξιάτικη

Ανοιξιάτικο λουλουδάτο runner για το τραπέζι

Στολίστε όμορφα το τραπέζι σας για το επόμενο δείπνο σας αυτή την άνοιξη κάνοντας ένα runner τραπεζιού από λουλούδια, τακτοποιώντας σορούς μικρών αγγείων το καθένα γεμάτο με ένα μόνο άνθος για να δημιουργήσετε ένα θεαματικό κεντρικό κομμάτι που είναι εύκολο να συναρμολογηθεί.

Ανοιξιάτικο στεφάνι

Πείτε γεια στην άνοιξη με ένα χαρούμενο στεφάνι DIY που μπορείτε να κατασκευάσετε από λουλούδια και να το κρεμάσετε στην εξώπορτά σας φέτος.

Έχετε πολλές επιλογές για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να υποδεχτείτε την άνοιξη. Αφήστε αυτό που γίνεται αυτή την εποχή στη φύση να σας εμπνεύσει.

Ρούλα Κουτρομάνου, δημοσιογράφος