Τα Πραγματικά Μυστικά της Ανακαίνισης Μικρών Χώρων

Η εποχή επιβάλλει μικρό σπίτι και η μόδα εργονομικό. Μην απελπίζεστε, καθώς λύσεις υπάρχουν για όλα. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε σε μια ανακαίνιση μικρού σπιτιού είναι να δείτε τη κάτοψη του διαμερίσματος σας. Προσπαθήστε να βρείτε ωφέλιμους χώρους και να τους αξιοποιήσετε.

Αποφασίστε το στυλ που θέλετε να έχει το σπίτι σας. Αυτό θα αποτελέσει τον γνώμονα για όλες τις αλλαγές που θα θελήσετε να κάνετε στη συνέχεια. Βάψτε τους τοίχους στο ίδιο χρώμα με το ταβάνι. Το οπτικό αυτό εφέ μεγαλώνει τις διαστάσεις. Προτιμήστε λευκή ή γενικά ανοιχτόχρωμη παλέτα. Το χρώμα θα το προσθέσετε αργότερα με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά. Σε μικρά σπίτια εξυπηρετεί ο ενιαίος χώρος σαλονιού, κουζίνας και τραπεζαρίας. Αναλόγως το πόσο μικρός είναι ο χώρος υπάρχουν και οι λύσεις για όλες τις ανάγκες.

Η κουζίνα θα αποτελέσει τη βάση σας. Με τη βοήθεια ειδικού θα βρείτε τη κατάλληλη θέση μέσα στο σπίτι και θα μπορέσετε να τη φτιάξετε στα μέτρα σας. Φροντίστε την ώρα του σχεδιασμού να βρίσκεστε και εσείς εκεί. Θα γλυτώσετε χρόνο και θα είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Σε μικρές κουζίνες επιλέξτε εντοιχιζόμενες ηλεκτρικές συσκευές. Με αυτό το τρόπο δίνετε τη δυνατότητα στον σχεδιαστή να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο χώρο για τυχόν ντουλάπια και ράφια και αισθητικά δίνει την όψη του «μαζεμένου» και του «συγυρισμένου». Δεν υπάρχει χώρος για τραπεζαρία και καρέκλες; Δύο οι λύσεις. Επιλέξτε επεκτεινόμενο τραπέζι με χωνευτές καρέκλες, ή εάν δεν υπάρχει χώρος ούτε και για αυτό τότε ένα αναδιπλούμενο τραπέζι μπορεί να τοποθετηθεί σε μια πλευρά του τοίχου, και δίπλα του να κρεμαστούν από ειδικά άγκιστρα σπαστές καρέκλες.

Στο χώρο του σαλονιού επενδύστε σε μεγάλο καναπέ γωνία με αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη εποχικών διακοσμητικών, κουβερτών και μαξιλαριών.

Συμβουλή: Επιλέξτε να γίνεται και κρεβάτι. Σίγουρα οι φίλοι σας θα το εκτιμήσουν.

Ο χώρος εργασίας είναι απαραίτητος μέσα σε ένα σπίτι. Σε περιορισμένους όμως χώρους θα πρέπει να τοποθετήσουμε ένα έπιπλο πρακτικό και λειτουργικό, με ενσωματωμένο φωτισμό και μίνιμαλ σχεδιασμό ώστε να μην αποτελεί παραφωνία στο χώρο. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα συναντάμε στις προτάσεις γραφείων της Join τα οποία είναι ολοκληρωμένα συστήματα εργασίας με βιβλιοθήκη. Ολοκληρώστε τη γωνιά αυτή, με μια λιτή κρεμαστή βιβλιοθήκη. Ο καθρέφτης πρέπει σίγουρα να ενταχθεί στη λίστα των αγορών σας. Δημιουργεί τη ψευδαίσθηση του βάθους και δείχνει το δωμάτιο μεγαλύτερο. Σε πολύ μικρό υπνοδωμάτιο τοποθετείστε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο στη γωνία και οπωσδήποτε ρολοκουρτίνες ή στόρια στα παράθυρα. Αν δεν έχετε χώρο για κομοδίνο, τοποθετήστε στο τοίχο ραφάκια που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για βιβλία, ένα μικρό φωτιστικό ή μικρά διακοσμητικά.